Proč je dobré jíst mandle ?

Mandle jsou jednou z nejhodnotnějších potravin pro člověka vůbec. Obsahují významná množství nedostatkových minerálů – hořčíku, vápníku, draslíku a vitamínů – A, B, D a E. Ze všech ořechů mají zdaleka nejvyšší obsah bílkovin, disponují velmi dobrým složením tuků a obsahem dalších doprovodných látek jako jsou například slizy (viskózní směs vody s makromolekulárními sacharidy). Ty jsou známé svými hojivými účinky na všechny tkáně, mimo jiné také zlepšují zažívání.

Mandle díky tomuto svému složení velmi příznivě ovlivňují složení tzv. lipidového profilu – snižují hladinu LDL (špatného) cholesterolu a triglyceridů v krevním séru. Tyto účinky jednoznačně prokázaly studie amerických universit pří denních příjmech 45 – 55 gramů mandlí. Pro orientaci : jedna mandle váží přibližně 1 gram. Pokud by to se to chronickým počítačům kalorií/joulů zdálo příliš, je nutno vzít v úvahu, že jsou to jedny z „nejlepších kalorií/joulů“, které lze potravou přijmout.

> Tip dne > Proč je dobré jíst mandle ?

Normální je být zdravý a cítit se plný síly v každém věku. Pokud k tomu máte současné době daleko, nevzdávejte se.

Tyto stránky Vám nabídnou řešení v každém případě.