Neexistují neškodná Éčka

Dnes už naštěstí mnoho lidí čte obaly na potravinách, než je koupí a když vidí tzv. Éčka ve větším množství, vrátí je do regálu. To je zcela v pořádku. Přesto se nás bohatá potravinářská mafie i s pomocí nejrůznějších výživových a zdravotnických „odborníků“ snaží přesvědčit, že škodlivá jsou jen ta Éčka, která UŽ byla postupně pro lidskou výživu zakázana ! Jenže pravda je taková, že žádná z těch ZATÍM povolených zcela neškodná nejsou.

Vhodným příkladem takového Éčka je třeba E400 – kyselina alginová. Je to polysacharid, dokonce zcela přírodního původu (z hnědých mořských řas). Používá se ve stovkách běžných potravinářských a kosmetických výrobků jako stabilizátor, emulgátor, želírující látka, zahušťovadlo nebo také jako odpěňovač. Přidává se do zmrzlin, dezertů, pudinků, mražených vaječných krémů, ovocných dření, nápojů, cukrových polev, sýrů, tavených sýrů, francouzských dressingů, jogurtů, k potírání koláčů a dalších sladkých pekařských výrobků nebo do majonéz, … Nyní se začíná opatrně připouštět, že „ve větším množství by mohla bránit vstřebávání některých vitaminů a minerálů z potravy“. Tato úžasná formulace by měla ve skutečnosti ale znít takto : kyselina alginová (E400) vytváří pevné nestravitelné komplexy s mnoha životně důležitými stopovými prvky a poškozuje tak zdraví člověka jejich větším, či menším nedostatkem v organismu.

> Tip dne > Neexistují neškodná Éčka

Normální je být zdravý a cítit se plný síly v každém věku. Pokud k tomu máte současné době daleko, nevzdávejte se.

Tyto stránky Vám nabídnou řešení v každém případě.