Celozrnné nebo bílé pečivo ?

Dnes je velmi moderní obecně doporučovat náhradu pečiva z bílé mouky za celozrnné. Je to ale bohužel jen další marketingová manipulace potravinářského průmyslu – celozrnný rohlík se dá prodat výrazně dráž naž bílý. A to, že na ní naskakují nejrůznější výživoví „odborníci“ včetně lékařů je tragické. Z hlediska zdravé výživy je špatně obojí, obiloviny jsou nevhodné v jakékoli úpravě.

Obsahují mimo obrovského množství sacharidů pro trávící systém člověka zcela cizí struktury bílkovin, které vyvolávají nejrůznější intolerance a alergie – např. celiakie je jen jednou z mnoha. Bílé pečivo je proto určitě menším zlem, protož díky průmyslovému nebo spíše chemickému zpravování obsahuje podstatně méně antinutrientů. O škodlivosti obilovin pro výživu člověka není pochyb, bohužel uživit bez nich přemnožené lidstvo už dnes není možné.

> Tip dne > Celozrnné nebo bílé pečivo ?

Normální je být zdravý a cítit se plný síly v každém věku. Pokud k tomu máte současné době daleko, nevzdávejte se.

Tyto stránky Vám nabídnou řešení v každém případě.